Mohu kopírovat připravené klerikové kouzla, které jsou také na seznamu kouzel Wizard, do mého spellbooku? [duplikát]

9

Jsem multiklasifikován jako Wizard2 / Cleric3. Zajímalo by mě, jestli je možné z kouzelného kouzelného kouzla připravit kouzlo a pak jestli je také nalezeno v seznamu kouzel Wizard, mohu si ho zapsat do mého průvodce spellbooku?

Jsem zmatený tím, že PHB tvrdí, že pokud najdu knihu nebo svitek, mohu ji rozluštit a boom, to je ve vlastní knize. Jsem v podstatě moje vlastní kniha pro vycházky. Našel jsem to v postranním panelu v příručce PHB pod sprievodem týkajícím se spellbooků.

Replacing the Book. You can copy a spell form your own spellbook into another book-for example, if you want too make a backup copy of your spellbook. This is just like copying a new spell into your spellbook, but faster and easier since you understand your own notation and already know how to cast the spell. You spend only 1 hour and 10gp for each level of the copied spell.

If you lose your spellbook, you can use the same procedure to transcribe the spells that you have prepared into a new spellbook. Filling out the remainder of yourspellbook requires you to find new spells to do so, as normal. For this reason, many wizards keep backup spellbooks in a safe place.

Nyní můžete říci, že připravuji Ochrana před zlem a dobrem , což je kouzlo 1. úrovně a lze je nalézt v seznamu a v Průvodci seznam kouzel. Neměl by to být možný, abych si ho zapsal do svého kouzelného díla podle daného vzorce v části "Výměna knihy"; 10gp + 1hodina pro každou úroveň kopírovaného kouzla .

Chápu, že by bylo úplně jiné, kdyby držitel kouzla, který chci kopírovat, je další stvoření (člen strany nebo ne), ale teď je to všechno já. Znám kouzla, vlastní knihu, já jsem Průvodce.

    
dané Illbean 10.07.2017 19:40

3 odpovědi

6

Nemůžete převést kouzla připravená jako Cleric do vašeho kouzla

Přesně nad text, který odkazujete, vysvětluje postranní panel v programu PHB

When you find a wizard spell of 1st level or higher, you can add it to your spellbook if it is of a level for which you have spell slots and if you can spare the time to decipher and copy it.

Fakt, že kniha výslovně říká, že obsahuje kouzla kouzelníků, je tu vraha. Kouzla, která připravujete jako duchovní, nejsou kouzlami kouzel. Jsou to duchovní kouzla, i když jsou na stejném seznamu kouzel.

Víme to kvůli pravidlům pro multiclassical spellcasters (PHB str. 164)

Each spell you know and prepare is associated with one of your classes, and you use the spellcasting ability of that class when you cast the spell. Similarly, a spellcasting focus, such as a holy symbol, can be used only for the spells from the class associated with that focus.

Z toho vyvozujeme, že vaše připravovaná kouzla jako duchovní jsou "klerikové kouzla" v tom, že jsou připraveni jako kněží a vyznamenáni jako duchovní; ne jako průvodce. A vaše připravené kouzla z vašeho kouzla jsou z podobných důvodů "kouzelníky kouzelníků". Dokonce i když se tyto dva objeví na stejném seznamu kouzel, každé kouzlo, které jste si připravili, je spojeno pouze s jednou z vašich tříd.

PHB pak pokračuje a vysvětluje, že při kopírování kouzel z kouzelnice do spellbooku:

This is just like copying a new spell into your spellbook, but faster and easier, since you understand your own notation and already know how to cast the spell.

Je-li kopírování z knihy do knihy stejné jako přidání nových kouzel, s výjimkou rychlejších, víme, že můžete převést pouze kouzla kouzel, neboť můžete do kouzla zapisovat pouze nová kouzla průvodce.

Konečně, jak jste zdůraznil:

you can use the same procedure to transcribe the spells that you have prepared into a new spellbook

Jedná se o stejný postup jako kopírování nového kouzla nebo kouzla z jedné knihy do druhé. Oba tyto procesy vyžadují, aby kouzla průvodce pracovala. Takže i když kopírování kouzla dolů z paměti neobsahuje žádné nové omezení, výslovně nezruší obecné omezení postupu; předpoklad, že příslušné kouzlo je kouzlem průvodce.

    
odpověděl 10.07.2017 20:10
4

Nemůže to udělat.

Znalost, příprava a odlévání jsou tři různé části systému a mají různá pravidla, která je váží. Je to obzvláště důležité při multi-třídění, protože to je způsob, jakým získáte přístup k více než jedné sadě kouzel.

Pro kazatele Příprava a casting kouzel ( PHB p58) výslovně odkazuje na "duchovní kouzla".

Průvodce Příprava a casting kouzla ( PHB p114) výslovně odkazuje na "kouzla průvodce". Boční postava Váš zápisník také odkazuje na "kouzla průvodce".

Ve službě Multiclassing ( PHB p164) se konkrétně zabývá Známá a připravená kouzla

You determine what spells you know and can prepare for each class individually, as if you were a single-classed member of that class.

Můžete mít společný pool slotů pro odlévání, ale není tam žádný přechod mezi dvěma různými typy kouzel pro poznání nebo přípravu. Při zařazování kouzel do knihy průvodce kouzlem můžete vybrat pouze z těch, které jste připravili jako kouzla průvodce.

Stojí za zmínku, že nemusíte rozdělit připravené kouzla mezi oběma třídami. Každý z nich určuje připravené kouzla individuálně, založené na úrovni jednotlivých tříd a atributu spellcasting jednotlivých tříd.

    
odpověděl 10.07.2017 20:05
2

Ano, můžete zapsat do kouzelného spellbooku připravené kouzlo v seznamu kouzel průvodců, jak je popsáno v sekci Nahradit knihu třídy Průvodce, bez ohledu na to, jakou třídu použijete k přípravě kouzla.

Podle popisu, který jste zadali, s vlastním důrazem

Replacing the Book. You can copy a spell form your own spellbook into another book-for example, if you want too make a backup copy of your spellbook. This is just like copying a new spell into your spellbook, but faster and easier since you understand your own notation and already know how to cast the spell. You spend only 1 hour and 10gp for each level of the copied spell.

If you lose your spellbook, you can use the same procedure to transcribe the spells that you have prepared into a new spellbook. Filling out the remainder of your spellbook requires you to find new spells to do so, as normal. For this reason, many wizards keep backup spellbooks in a safe place.

Neexistují žádné omezení, pro které třídu jste kouzlo připravili.

Pokud je váš DM obzvlášť přísný s pravidly, můžete se dostat do seznamu "Pokud jste ztratili svůj kouzelník a" do nového spellbooku. Jednoduše se však můžete obejít tím, že máte členku strany skrýt svůj aktuální kouzelník a poté kopírovat kouzla do nového kouzla, která se může stát zálohou. Pak byste mohli kouzlo z nového kouzla zkopírovat do hlavního spellbooku, jakmile vás váš člen strany vrátí zpět.

Jelikož se tato odpověď zdá být kontroverzní, zkusím jiný přístup k kopírování připravených kouzel z třídy Cleric , které jsou také v seznamu kouzel Průvodce (důležitý rozdíl, protože Průvodce nemůže kopírovat nebo obsazení kouzla, jako je Cure Wounds) do kouzelníka spisovatele. Nalezl jsem o tom něco šokujícího, ale prozkoumejte kopírování kouzelných svitků.

Procházejte kolečkem v DMG (strana 200),

If the spell is on your class's spell list, you can use an action to read the scroll and cast its spell without having to provide any of the spell's components. Otherwise, the scroll is unintelligible.

To by znamenalo, že jako duchovník byste mohli vynalezit kouzlo procházet kouzlem, které je na seznamu kouzel Cleric a seznam kouzel Wizard. Jako Průvodce, protože toto kouzlo je na seznamu kouzel Wizard, pak byste mohli kouzlo zkopírovat do svého spellbooku. Neumím říct, jestli vaše známost s vaší vlastní notací a schopnost již obsazovat kouzlo by vám umožnilo sledovat levnější kopírovací podmínky z oddílu Nahradit knihu nebo pokud kopírujete z posuvníku a nikoli svůj vlastní spellbook, vás nutí dodržet cenu a čas popsanou v části Kopírování kouzla do sekce Kniha. Vzhledem k tomu, že kouzelník Cleric je založen na moudrosti a Kouzla kouzelníků jsou založená na Intelligence, více DM může být nakloněno dodržovat dražší pravidla, za předpokladu, že umožňují počítačům vytvářet vůbec kouzelné svitky.

Při kopírování kouzla do knihy 53 PHB (strana 114), důraz na důl

When you find a wizard spell of 1st level or higher, you can add it to your spellbook if it is of a level for which you have spell slots and if you can spare the time to decipher and copy it. Copying a spell into your spellbook involves reproducing the basic form of the spell, then deciphering the unique system of notation used by the wizard who wrote it.

Jedinou nevýhodou této taktiky je, jak je zdůrazněno v části výše, že existuje předpoklad, že průvodce napsal kouzlo, které je kopírováno. To může být jen chmýří, ačkoli, jako použití svitek není držena na žádné úrovni, kdo jej napsal, a jako takové různé třídy mají možnost používat stejné kouzlo svitky, pokud kouzla jsou na obou seznamech kouzel. Takže opět přísnější DM nemusejí to dovolit.

Nicméně v praxi se zdá, že vytváření kouzelného scrollu a následného okamžitého kopírování toho, co jste právě napsali do svého spellbooku, vypadá hloupě, protože byste mohli psát, co jste zkopírovali.

Zde jsou některé poněkud související otázky, které jsem našel:

odpověděl 10.07.2017 19:57

Přečtěte si další otázky týkající se značek