Pohybuje se kolem soupeře spouštěním příležitostného útoku?

2

Pokusím se být co nejpřesnější.

V prvním diagramu chce stvoření A napadnout stvoření B.
Ve druhém diagramu přesune 5 čtverců do zadní části tvora B a napadne.

· · · A · · ·  |  · · · A · · ·  
· · · · · · ·  |  · · · 1 2 · ·  
· · · B · · ·  |  · · · B 3 · ·  
· · · · · · ·  |  · · · 5 4 · ·   
    fig. 1            fig. 2

Pohybuje se akce vyvolá OA od stvoření B ?. Pokud ano, pak na kterém čtverci?

P.S. Jsem si vědom, že tento krok může být dokončen ve 3 polích, ale kvůli jednoduchosti zůstaneme na 5.

    
dané Necrofear04 16.09.2014 00:41

2 odpovědi

16

Pravidla pro vyvolání příležitostných akcí (z PHB str. 290) jsou:

If an enemy leaves a square adjacent to you, you can make an opportunity attack against that enemy.

Takže každý čtverec pohybu kromě prvního by byl považován za provokující pohyb, protože každá další čtvercová bytost A opouští, přiléhá k stvoření B.

Jen si pamatujte, že tato bytost B může mít jen jednu příležitost k akci během tahu stvoření A, ale mohla by se vyhnout tomu, že by podnikla příležitostnou akci na dřívějších náměstí, aby místo toho využila příležitostné akce na náměstí 4 nebo 5, pokud se rozhodne. p>     

odpověděl 16.09.2014 00:57
10

Pohyb vyvolává potenciální OA jako přerušení každého pohybu po 1.

Podle PHB 290, "jestliže nepřítel opustí čtverec přilehlý k vám," můžete udělat OA. To se nejprve odehrává, když se A pohybuje od 1 do 2. B si může zvolit, aby tuto OA nebo počkat. Každý dodatečný pohyb vyvolává šanci na OA a B se může rozhodnout, že bude mít své OA kdykoliv.

Za normálních okolností můžete provést jednu příležitostnou akci na jedno kolo, ale mohlo by existovat pravidlo, které vám umožní udělat více než jedno. Kdyby bylo B nějakým způsobem umožněno vzít tolik OA, kolik by chtěli, mohli by v průběhu dotyčného hnutí činit OA čtyřikrát.

OA je přerušení, i když to nezastaví A pokračovat ve svém pohybu, pokud to pravidlo neříká: například Minotaurové mohou klepat lidi skrz OA, který by zastavil A ve svých stopách. Výsledkem je, že přesný okamžik, kdy může dojít k prvnímu OA, je "těsně před tím, než A opustí čtverec 1".

    
odpověděl 16.09.2014 00:56

Přečtěte si další otázky týkající se značek