S vízem B-1 / B-2, musím se ještě do šesti měsíců vrátit domů?

3

Mám v úmyslu jít do USA, abych od srpna do června dobrovolně sloužil v neplacené charitativní organizaci po dobu deseti měsíců. Mám vízum B-1 / B-2, které vyprší za deset let.

Umožňuje mi to zůstat trochu déle (více než šest měsíců), nebo se musím vrátit do Kanady během šesti měsíců a vrátit se zpět do USA znovu?

Pokud se vrátím do Kanady během vánočních svátků, je možné se vrátit do USA dalších 5 měsíců?

    
dané Christie 30.01.2015 15:57

2 odpovědi

2

Existuje dobré vysvětlení otázek, které se vyskytují na dobře proslulém webu pro právní poradenství nolo.com: Získání americké vízové povinnosti (B-1) k práci dobrovolníků .

Relevantní výňatky:

When the Customs and Border Protection officer greets you and reviews your passport and visa, you will receive a stamp in your passport that notes the date you arrived, your visa class (B-1 visitor), and how long you may remain.

With a B-1 visa, you should receive a period of stay of up to one year. If you receive a shorter period, or if your volunteer program will last longer than the authorized stay noted in your passport, you can later submit an application later (Form I-539), with filing fee and supporting documents, to U.S. Citizenship and Immigration Services to extend your stay. [It goes on to explain how to do this.]

    
odpověděl 30.01.2015 16:40
2

Vaše vízum B1 / B2 je platné po dobu 10 let neznamená, že vás opravňuje k pobytu v USA po dobu 10 let - znamená to, že máte možnost se objevit na hranici někdy v době platnosti a požádejte o povolení.

Pokud máte povolený vstup, doba, kterou můžete legálně v USA zůstat v USA legálně, bude stanovena imigračním důstojníkem v té době a zdokumentována ve vašem (případně elektronickém) formulářě I-94 . Obvykle dostanete limit 6 měsíců od data vstupu.

Přejděte do Kanady a zpět znovu vám obecně ne neposkytne nové období; namísto toho bude datum skončení vašeho předchozího I-94 převedeno na dobu platnosti, která byla vydána při návratu z Kanady.

Nicméně pokud máte trvalý trvalý pobyt v Kanadě , nemusí to být pro vás. Pravidla jsou poněkud otevřená interpretaci, nicméně - to, co je formálně, je, že "krátká" návštěva Kanady nebude resetovat hodiny. Pravděpodobně to není považováno za "krátkou" návštěvu, když se vlastně vydáte domů, ale zdá se, že to není v kamenu a je pravděpodobné, že imigrační důstojník bude i nadále považovat za krátkou návštěvu pokud se jen vrátíte domů na Vánoce a pak znovu.

V zásadě je možné požádat o prodloužení pobytu i poté, co jste v USA. Viz zde . Existuje poplatek za podání ve výši 290 dolarů a zdá se, že není snadné předvídat, zda bude aplikace úspěšná.

    
odpověděl 30.01.2015 16:21

Přečtěte si další otázky týkající se značek