Warding Bond: Jaký je pořadí operací pro výpočet poškození duchovního?

10

Kouzlo warding bond povoluje znak pro podporu (Základní pravidla, str. 105):

While the target is within 60 feet of you, it gains a +1 bonus to AC and saving throws, and it has resistance to all damage. Also, each time it takes damage, you take the same amount of damage.

Jaký je Řád operací použitý k dosažení konečné škody, které klerik obdrží jako svůj podíl?

Pravidla odporu to přinesli (základní pravidla str. 75), jak jsme doufali, že Ward zuří Barb ... MEGA Tank ... dokud nás DM nedoporučí, že se zdvojnásobíte jako odpor (PHB str. 197 ). Budu naklonit náš Paladin.

If a creature or an object has resistance to a damage type, damage of that type is halved against it.

Dvě případy:

  • Zranění zbraňou (úder kladiva, štrajk na štípání, gorgon ...)
  • Poškození, kdy je zapotřebí úsporná zámena versus magické poškození (obvykle kouzlo nebo kouzlo).
  • Případ 1. Zůstávám 30 'za Paladinem. Giant zaznamenává hit, dělá 16 bodů škubnutí. Barding Bond (odpor) snižuje hodnotu na 8. Mám 8 HP.

    Případ 2. Průvodce, kterému Giant podává ohnivé koule Paladin na jeho akci. (Jsem mimo poloměr výbuchu). Surové poškození je 24, Požár (magický). Paladin má odolnost proti všem škodám (z Bond), takže 24 je na polovinu na 12. Dává na sebe záchranný hod a uspěje s 17. Dostal jsem 6 škod.

    Můj názor je, že nemůžeme přiřadit škody Clericovi, dokud nepoznáme úplné škody Paladinovi.

    Paladin a já jsme si nebyli jisti o případu ohnivé koule: měl by se lišit od kladiva obra, protože nedosáhnete škody proti úderu zbraně? S ohnivou koulí jsem snížil škody (od odporu) u 12, berím 12, ledaže jsem zachránil proti ohni, jak to udělal Paladin?

    Myslím, že ano. Zdá se, že porušuje zásadu KISS. Ale Bond vázá kouzelníka kouzelně na Paladina ... je magie touto cestou nejmenšího odporu?

    Mám řádnou operaci?

  • Nejprve vyřešte veškeré škody na Paladinu.
  • Aplikujte tuto částku na Cleric.
  • Je něco, co nám chybělo, které by podpořilo jiný pořadí operací?

        
    dané KorvinStarmast 01.06.2015 17:08

    1 odpověď

    9

    Stručná odpověď je, že váš Řádek operací je správný jak pro útok, tak pro Fireball . Pravidla používají formulování "trvá poškození" v celém textu.

    Příklad uvedený v sekci Odolnost a zranitelnost při poškození (strana 197 PHB) odpovídá na vaše dotazy.

    For example, a creature has resistance to bludgeoning damage and is hit by an attack that deals 25 bludgeoning damage. The creature is also within a magical aura that reduces all damage by 5. The 25 damage is first reduced by 5 and then halved, so the creature takes 10 damage.

    Takže surové škody jsou formulovány jako "útok že se jedná o 25 škodlivých zranění. "Potom jsou provedeny všechny výpočty, pak konečný výsledek je formulován" the stvoření trvá 10 škod. " Warding Bond říká, že

    each time it takes damage, you take the same amount of damage.

    Proto bude klerik převzít skutečné množství škod, které byly použity na zásahy Paladina poté, co byly vypočítány všechny odpory a vypočteny úspory.

    Ohnivá koule nezmění pořadí operací, protože zachování Obratnosti určuje, kolik škody způsobí Paladin trvá . Pro důkaz můžete jít sama na Fireball :

    A target takes 8d6 fire damage on a failed save, or half as much damage on a successful one.

    Nebo jinak, cíl trvá polovinu tolik poškození při úspěšném uložení.

        
    odpověděl 01.06.2015 17:28

    Přečtěte si další otázky týkající se značek