Jak brzy mohu znovu vstoupit do USA po mé předchozí návštěvě?

4

Dne 1. července 2012 jsem do USA vstoupil do programu bezvízového styku (VWP) a zůstal až do 16. září 2012 (78 dní). Které datum v roce 2013 budu moci cestovat do USA znovu pod VWP?

    
dané James McCarron 28.02.2013 19:11

1 odpověď

10

Neexistují žádné konkrétní požadavky na dobu, dokud se po předchozí návštěvě VWP nemůžete vrátit do USA.

Technicky neexistuje nic, co by vás zastavilo od opětovného vstupu do USA dne 17. září nebo jakéhokoli následujícího dne.

Vstup je však vždy na uvážení úředníků pro přistěhovalectví v místě vstupu. Pokud se domnívají, že máte nebo pravděpodobně porušíte některou z podmínek vašeho vstupu, mohou vás odmítnout, bez ohledu na předchozí stav nebo na něco jiného.

Hlavním problémem s návratem po tak dlouhém pobytu by bylo, že by mohli věřit, že se pokoušíte pobývat v USA a dokonce i pracovat - avšak vzhledem k tomu, že to bylo asi 5 měsíců od chvíle, cesta, která by se zdála nepravděpodobná.

Doporučuji, abyste se ujistili, že máte k dispozici nějaký možný "důkaz" o vašich záměrech jen v případě (včetně podrobností o tom, co jste udělali během svého posledního pobytu a co máte v úmyslu udělat na této cestě) - ale předpokládat, že ve skutečnosti neplánujete porušovat žádná pravidla programu VWP (například pracovat v USA), pak bych neočekával, že byste se museli znovu zabývat problémy.

    
odpověděl 28.02.2013 20:22

Přečtěte si další otázky týkající se značek