Znamená to, že barbarský 6. stupňový orol Totem Warrior vám umožní vidět něco přes kilometr daleko?

-7

Cesta barbarského bojovníka Totem (PHB, s. 50) získá Aspekt Beast funkce na 6. úrovni s řadou různých možností totem s různými výhodami. Popis Eagle totemu uvádí:

You gain the eyesight of an eagle. You can see up to 1 mile away with no difficulty, able to discern even fine details as though looking at something no more than 100 feet away from you. Additionally, dim light doesn't impose disadvantage on your Wisdom (Perception) checks.

Možná jsem zrovna nejistý, ale znění tohoto znění znamená, že můžete vidět 1 míli daleko, bez ohledu na to, co. Prostřednictvím stromů, špíny, skály, kouzelných mlhových mračen, kouzelné temnoty apod. Neříká, že potřebujete přímý zorný pohled nebo magické účinky, které stále blokují. Říká to "žádné potíže".

Jak by DM interpretoval, že pokud ho hráč napadne tímto výrazem RAW?

    
dané Semada 10.01.2019 02:34

5 odpovědí

9

Eagles to nemůže udělat.

Říká se velmi jasně: "Získáte zrak orla." Žijte přesnými slovy, zemřete podle přesných slov.

Jedná se o jednu z těch "situace, kdy je požár horko", neexistuje žádné pravidlo. Pravidla jsou určena k tomu, aby je interpretovala osoba, která má alespoň trochu životní zkušenosti, nikoliv RuleBot 9000.

    
odpověděl 10.01.2019 03:42
23

You can see up to 1 mile

V tomto textu je uvedeno, že objekty, které jsou v rozmezí 1 mil, zablokují vaši vizi, protože funguje normální vidění. To vám neumožňuje vidět přes pevné předměty. Pokud by tomu tak bylo, znění by uvádělo, že je součástí schopnosti.

Přidání "bez obtíží" je prostě popisovat rozdíl mezi touto konkrétní schopností a vaším normálním zrakem. Například ve skutečnosti pomocí Snellen Chart a> i při zraku 20/20, lidské oko má potíže s čtením písmen pod spodní třetinou, od vzdálenosti více než 2 metry, bez použití dalekohledu nebo jiných zvětšovacích zařízení.

Tento výkon udává, že na 1 míli byste mohli jasně číst stejné znaménko až na vzdálenost 1 míle, pokud je přímka viditelná.

    
odpověděl 10.01.2019 02:40
3

Je RAW a tam je RAW.

Pravidla musí být přečteny v kontextu standardní angličtiny, zatímco platí něco společného.

S pravidly tohoto komplexu budou vždy existovat určité nejednoznačnosti a interpretační otázky (tudíž tyto fóra), ale jedna užitečná věc, kterou je třeba mít na paměti, je, že odstavce mají být čteny v plném rozsahu. Pokud použijete pouze jednu část věty nebo odstavce ("Můžete vidět až 1 míli daleko"), riskujete, že byste to vynechali z kontextu.

Zálohuje se tweet Jeremy Crawford .

Veta celá zní:

You can see up to 1 mile away with no difficulty, able to discern even fine details as though looking at something no more than 100 feet away from you.

Druhá část této věty ("schopná rozlišovat jemné detaily ...") má jasně vyjasnit první část věty, což naznačuje, že tato schopnost je schopna vidět podrobné informace z velké vzdálenosti jako jasně, jako by to bylo jen 100 stop.

Dále, aspekt "zdravého rozumu" platí, když se domníváte, že pravidla nemohou simulovat každý jednotlivý kousek běžných znalostí. Pokud by tato funkce měla umožnit vidět přes pevné objekty rentgenové vidění, tak to řekne. Není to tak, že nemůžete.

    
odpověděl 10.01.2019 13:38
2

Skutečnost, že tato schopnost nefunguje tímto způsobem, byla tvrdě usmrcena, takže se zaměřím na odpověď na poslední otázku:

Jak by DM interpretoval, že pokud ho hráč vyzval na toto znění RAW?

Nebo proč ne striktně RAW:

Říká se, že můžete vidět až jednu míli daleko, jako by to bylo 100 stop. Je-li objekt v rozmezí 100 stop, ale skrytý, nemůžete ho vidět. Objekt vzdálený 1 kilometr, ale skrytý, je stejně tak viditelný, jako kdyby se skrýval do 100 stop: vůbec.

Pokud by se hráč chtěl dostat skutečné pedanty, mohl by se domnívat, že s překážkou na 125 stop a objektem vzdáleným asi 150 metrů, bude vidět objekt 'jako by byl vzdálený 100 stop' a tedy před 125 překážka. Na kterou odpověď by byla taková, že překážka je také předmětem, a tak je také vidět na značce 100feet, čímž se objekt stále skrývá (podivně, 2D).

Takže ano, to je argument RAW, pokud vše ostatní nestačí.

    
odpověděl 10.01.2019 10:53
1

Umožňuje to, aby barbarský Totem Warriorův 6. stupeň Eagle totem uviděl něco, co je až kilometr daleko?

Ano:

  • Sklo
  • Vzduch
  • Voda

V podstatě je něco průhledného, které byste normálně viděli bez totemu orla. Toto není vyčerpávající seznam kurzů a jejich výjimky mohou být i pro tyto.

To, co vám samozřejmě neumožňuje, je vidět přes vše až na míli.

Dobrá odpověď na rozvážnou otázku. Mým bodem je zdůraznit, že jste opravdu příliš šikovný a to je pravděpodobné, co vám DM poví.

    
odpověděl 10.01.2019 16:48

Přečtěte si další otázky týkající se značek